Bamboe_1Iedereen heeft hier direct het idee dat het pijnlijk is. Dat we gaan slaan met de bamboe stokken 🙂

Niets is echter minder waar. De massagevorm is bijzonder ontspannend en wordt over het algemeen gecombineerd met handen massage.

De bamboe massagestok wordt gebruikt als hulpmiddel. Dus een deel van de massage wordt met de handen uitgevoerd (zoals bij een normale lichaamsmassage) en een deel wordt uitgevoerd met de bamboe massagestok. Bij deze massage wordt vrij veel olie gebruikt, anders kan de bamboe niet lekker over je huid glijden.

De massage is heel zacht uit te voeren, maar doordat de bamboe massagestok vrij stevig is, is ook een heel stevige massage mogelijk. Veel harder dan alleen bij een hand massage.

Bamboe massage vindt zijn oorsprong in oeroude Chinese uitgangspunten en levensopvatting, lees hier meer informatie daarover.

De ervaring leert dat veel mensen de bamboe massage (in combinatie met handen massage) als veel vollediger en intenser beschouwen. Doordat de bamboe niet meegeeft worden de spieren vollediger geraakt. Dus voor iemand die graag een stevige massage krijgt is dit de perfecte massage. Je hebt na afloop echt het idee dat je spieren “onder handen zijn genomen”.

De bamboe massage kan niet ‘los’ geboekt worden. In overleg gebruiken we de bamboestokken tijdens een olie massage.