In ons lichaam bevinden zich naast een bloedvaten en lymfe systeem ook een meridiaan systeem. Ook wel energiebanen of Sen-lijnen genoemd. Dit zijn de lijnen waarover de accupunctuur zijn punten vindt. We hebben 12 belangrijke (hoofd) meridianen. Allemaal beginnen of eindigen ze in de tenen of vingers. Ze zijn verbonden met de diverse organen in ons lichaam, bijvoorbeeld de blaasmeridiaan, de dunne-darm meridiaan of de hartmeridiaan. In zo’n meridiaan kunnen blokkades ontstaan, ze werken dan niet lekker meer en geven de energie niet goed meer door.

In deze massage gaan we alle meridianen masseren en daarmee wordt bereikt dat ze zich weer ‘open’ gaan gedragen. De massage is erg energetisch en intensief. Op zich is de massage erg zacht, er worden geen harde technieken (fricties) gebruikt. Het doel van de massage is om het gehele lichaam weer in balans te brengen en zo de energie weer vrij door het lichaam te laten stromen.

De ervaringen van mensen die het ondergaan hebben lopen uiteen van ‘tintelingen door mijn hele lichaam’, ‘ik voelde me helemaal vrij worden’ tot ‘eindelijk kon ik alles loslaten’ en ‘ik voel alsof ik alles weer aankan’.

De massage wordt gegeven op de huid met olie, je moet wel geheel naakt op tafel, maar je blijft wel ten alle tijden netjes toegedekt. De strijkingen worden over het hele lichaam uitgevoerd en dat kan niet als er kleding in de weg zit.